Att unna sig en avsmakningsmeny på någon av huvudstadens bästa restauranger kan lätt bli en kostsam historia om du inte själv har bra koll på utbudet. Nedan guidar vi dig genom Stockholms mest prisvärda avsmakningsmenyer.

Farang

Vill du ta del av en avsmakningsmeny med sydostasiatiska influenser i en finsk miljö är Farang alternativet för dig. Farang erbjuder tre olika avsmakningsmenyer att välja bland, varav en är helt och hållet vegetarisk.

Priserna på avsmakningsmenyerna ligger mellan 659 – 715 kronor vilket gör Farang till ett av Stockholms mest prisvärda alternativ. Sämre blir det inte med mat av hög kvalitet och bra service i en lagom bullrig och avskalad restaurangmiljö.

Hobo Hotel

Den nyöppnade restaurangen vid T-Centralen tillhör Hobo Hotel och erbjuder gästerna att välja bland en lugn restaurangdel eller häng i den livligare baren. Förutom en meny bestående av mellanrätter finns där också en avsmakningsmeny för det ynka priset 365 kronor där du får chans att smaka på samtliga rätter på menyn.

Till restaurangupplevelsen hos Hobo Hotel hör klanderfri service, fokus på vegetarisk mat och ett bra läge mitt i Stockholm city.

Aloë

Placerad mitt ute i Älvsjö, söder och Stockholms stadskärna, ligger den Michelinbelönade restaurangen Aloë. Här får du ta del av en lyxig matupplevelse i en lokal inredd för att få den där intima och mysiga vardagsrumskänslan.

Aloës enda avsmakningsmeny består av arton rätter och går på 1195 kronor. Till avsmakningsmenyn finns det olika vinpaket att välja bland. Avsmakningsmenyn serveras av trevlig personal som själva sitter på stor kunskap kring maten som serveras.

Stadshuskällaren

På Stadshuskällaren är menyn komponerad av Sveriges finaste råvaror, allt ifrån det vilda i norr till skördarna i landets södra delar. Här får du två avsmakningsmenyer att välja bland, en liten avsmakningsmeny för 695 kronor och en stor för 895 kronor.

Stadshuskällaren har sedan 1901 varit ensam om att servera varje års nykomponerade Nobelmeny. Menyn serveras på Nobelservisen.