Den som känner ett sug efter genuin indisk mat i Stockholm behöver inte misströsta. Alternativen är förvånansvärt många, framför allt i centrum.

Trots det tenderar priserna att vara låga i jämförelse med andra inriktningar som italiensk & asiatisk mat. Här är tre av de bästa indiska restaurangerna i huvudstaden.

Masala Masala,  Odengatan 60

Mitt i Vasastan finns den uppskattade Masala Masala. Det traditionella indiska köket presenteras på ett sätt som är lätt att ta till sig.

Menyn är väldigt utförlig, både i antal rätter och i innehåll.

En stor del av menyn passar för vegetarianer och veganer, och några av de vanligaste allergenerna finns tydligt markerade.

Likaså finns styrkan angiven på en skala, för den som föredrar mer eller mindre stark mat.

Trots sina nästan perfekta betyg över diverse sajter, är prisklassen inte högre än vad man hade väntat sig. Det är inte nödvändigtvis billigt, men inte heller allt för dyrt. Masala Masala är absolut värt ett besök för den som är sugen på indisk mat.

Shanti Gossip, Skånegatan 71

På Södermalm går det att hitta himlen för bangladeshisk streetfood. Restaurangen heter Shanti Gossip, och ligger i standardprisklassen för mat ute i Stockholm.

Maten som serveras är indisk med en twist, för att lämna utrymme för de närliggande bangladeshiska smakerna. På menyn står många grytor och rullar, med flera utstickande inslag av fisk och kokos.

År 2013 vann Shanti Gossip pris för bästa bengaliska krog i Europa av juryn från Asian Curry Awards. 

Indian Streetfood & Co, St Eriksgatan 116

Som namnet skvallrar om, erbjuder Indian Streetfood & Co just indisk streetfood. I nuläget har man fyra restauranger öppna i Stockholm, varav den på St Eriksgatan är en av de äldsta.

Restaurangen hyllas för att göra väldigt mycket till låga priser, då lokalen är väldigt liten och spartansk. Det kan därför vara en bra idé att vara tidig, framför allt för den som hoppas på att luncha. 

Maten är väldigt god och genuint indisk, med diverse rullar, grytor och wraps på menyn.