Esperantorestaurant.se är din guide till restauranglivet i Stockholm. Här hjälper vi dig att orientera bland Stockholms breda restaurangutbud för att hitta matupplevelsen som passar dig. Sidan kommer uppdateras löpande med spännande innehåll kopplat till Stockholms restaurangvärld. 

Här listar vi michelinrestaurangerna du inte får missa, de mest prisvärda avsmakningsmenyerna och de senaste nobelmiddagarna. Det här är den ultimata guiden för dig som vill upptäcka mer av Stockholm och Sveriges huvudstads rika restaurangliv.

Hitta till den ultimata matupplevelsen

Förutom guider kommer det finnas information om vad som är bra att tänka på när du ska välja restaurang och hur du lättast bokar bord på Stockholms bästa restauranger utan att behöva sätta luren till örat. Vi finns till för att göra ditt liv lite enklare och helt enkelt mycket godare. 

Vi hjälper dig att hitta rätt

Genom att använda våra guider kommer du underlätta sökandet efter nästa matupplevelse för dig och ditt sällskap. Vi vill att det ska vara en sidan för alla, oavsett om du har bott i Stockholm hela ditt liv eller om du är här på besök under några dagar. 

Här ser vi till att du hittar rätt i restaurangdjungeln

Den tidigare sidan 

Efter 13 år i branschen beslutades att portarna till restaurangen Esperanto skulle stängas för gott. Styrelsen lämnade in en ansökan om att sätta verksamheten i konkurs från och med torsdagen den 21 juni 2018. Även restaurangerna Imouto och Shibumi har fått stänga ner. 

Namnet Esperantorestaurant har vi valt att behålla som en hyllning till den tidigare Stockholmsrestaurangen Esperanto som numera är nedlagd. Restaurangen gick i konkurs sommaren 2018 likt många andra företag runt om i Sverige.