Stockholms matscen är fylld med enastående restauranger som har blivit belönade med Michelinstjärnor. Här är en översikt över några av stadens mest framstående restauranger.

Frantzén

Frantzén är kronjuvelen bland Stockholms restauranger och innehar stolt tre Michelinstjärnor. Här erbjuds en unik matupplevelse där traditionell svensk gastronomi möter modern kreativitet. Kocken Björn Frantzén har lyckats skapa en intim atmosfär där varje rätt är som en konstnärlig komposition.

Aloë

Aloë är känt för sin subtila elegans och exceptionella smakkombinationer. Med två Michelinstjärnor har restaurangen cementerat sin plats som en av stadens främsta kulinariska destinationer. Varje måltid på Aloë är en resa genom noga utvalda råvaror och nyskapande tekniker.

AIRA

Med två Michelinstjärnor har AIRA gjort sig känt för sina influenser från det japanska och nordiska köket. Kockarna på AIRA strävar efter att skapa en balans mellan tradition och innovation, och varje rätt är en hyllning till noggrant utvalda råvaror och smaker.

Sushi Sho

Sushi Sho har en Michelinstjärna och är känt för att erbjuda en autentisk sushiupplevelse. Kockarna fokuserar på att använda färska och högkvalitativa råvaror för att skapa delikata bitar av sushi. Restaurangen ger gästerna möjlighet att uppleva den äkta smaken av japansk sushikonst.

Ekstedt

Ekstedt är känd för sitt unika koncept där alla rätter tillagas över öppen eld. Med en Michelinstjärna har restaurangen skapat en atmosfär av rustik lyx och serverar smakfulla rätter där elden spelar en central roll i matlagningen.

Operakällaren

Operakällaren, belägen i Kungliga Operan, har en Michelinstjärna och erbjuder en elegant och förtrollande matupplevelse. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1787 har Operakällaren en tradition av att leverera förstklassig mat och service.

Etoile

Etoile, med en Michelinstjärna, imponerar med sin klassiska franska gastronomi. Restaurangen har en sofistikerad atmosfär och serverar noggrant komponerade rätter med fokus på autentiska smaker och kreativ presentation.

Nour

Nour har fått en Michelinstjärna för sin moderna tolkning av Mellanösterns kök. Restaurangen skapar en fusion av traditionella smaker och moderna tekniker, och varje rätt på Nour är en resa genom spännande smaklandskap.

Adam & Albin

Adam & Albin, beläget i Gamla Stan, har en Michelinstjärna och erbjuder en avslappnad atmosfär med fokus på säsongens bästa råvaror. Kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman har skapat en meny som hyllar enkelhet och smakrikedom.