Stockholm är en stad med ett stort utbud av michelinrestauranger. Här listar vi allt du behöver veta om restaurangerna du behöver ha koll på under 2019. 

Agrikultur

På Roslagsgatan 43 i Stockholm hittar du restaurangen Agrikultur som under 2018 tilldelades en michelinstjärna för sina kulinariska stordåd. Här är menyn uppbyggd efter kockarna Joel Åhlins och Filip Fasténs önskan om att hylla både det nordiska köket och de nordiska bönderna. 

Aloë

Genom att erbjuda en meny som bygger på modernromantisk gastronomi har Aloë lyckats utmana sig själva till en michelinstjärna under 2018. Aloë erbjuder gästerna en lyxig matupplevelse på Svartlösavägen 52 i Älvsjö. 

Frantzén

Restaurangen Frantzén hittar du på Klara Norra Kyrkogatan 26 på Norrmalm. Restaurangen har belönats med tre michelinstjärnor och drivs av den tidigare fotbollsspelaren och kocken Björn Franzén som genom koncernen Frantzén Group har ett stort antal restauranger runt om i världen. 

På Frantzén erbjuds du en matupplevelse inspirerad av det moderna nordiska köket med influenser från Japan.  

Gastrologik

Med en meny baserad på endast svenska råvaror och vad den svenska naturen har att erbjuda under årets fyra årstider har Gastrologik tilldelats två michelinstjärnor. 

Anton Bjuhr och Jacob Holmström som Gastrologik drivs av har tidigare arbetat på världskända restauranger och lever efter matfilosofin svensk logisk gastronomi. Vikten läggs på nära samarbeten mellan odlare, bönder, jägare och fiskare för att upprätthålla god kvalitet med fokus på miljö. 

Restaurangen finns på Artillerigatan 4 i Stockholm.

Oaxen Krog

Oaxen Krog finns på Djurgården och har belönats med två michelinstjärnor. Här erbjuds gästerna en naturnära matupplevelse med kopplingar till det moderna nordiska köket. Maten varieras efter säsongens råvaror och unika produkter från närområdet för att skapa en meny inspirerad av naturen. 

Restaurang Volt

På Kommendörsgatan 16 ligger Restaurang Volt som har blivit tilldelad två michelinstjärnor. Här är maten nära kopplad till naturen med en meny som bygger på produkter från fält, hav och skog.