De flesta restauranger erbjuder minst ett vegetariskt alternativ idag, men svamprisotto blir snabbt tråkigt. Det finns dock val, även för den som vill ha valmöjligheter.

Vi vill även slå ett slag för Stockholms utbud av veganska restauranger som säkerligen även passar många av stadens vegetarianer!

Det här är några av de vassaste vegetariska restaurangerna i Stockholm.

Taverna Brillo, Sturegatan 6

Den pizzasugne vegetarianen kan ta sig till Taverna Brillo på Östermalm. Den Italien-inspirerade restaurangen har inte en uteslutande vegetarisk meny, men en majoritet av den går att äta.

Ett generöst frukostutbud finns att tillgå med diverse mackor. Till lunch finns ett val mellan två olika dagens, och till middag finns en lång lista över förrätter, efterrätter, pasta, pizza och självstående varmrätter.

Restaurangen har förutom sin mat även diverse konstinstallationer och uppträdanden. De har dessutom öppet större delen av dygnet.

Organic Green, Rehnsgatan 24

I Vasastan finns en liten vegetarisk restaurang med namnet Organic Green. På menyn står soppor, grytor, pajer och ett stort urval av smörgåsar.

För att släcka törsten finns ett flertal juicer och smoothies, som dessutom går att kombinera med maten till paketpris.

Priserna är väldigt överkomliga med tanke på vad de ger i både mängd och kvalitet. En stor del av maten, däribland brödet, är dessutom hembakat.

Chutney, Katarina Bangata 19

På Södermalm finns Stockholms första helt vegetariska restaurang. Chutney grundades 11987 och har sedan dess sällan lämnat en besökare besviken.

Menyn tyder på influenser från alla världens hörn, men den främsta kulinariska inspirationen kommer från Indien, Persien och Thailand. På menyn finns grytor, burgare och diverse deli-tallrikar.

Restaurangens popularitet gör att det är en bra idé att boka bord i god tid, för att vara säker på att få plats.

Kokyo, Sveavägen 105

Den familjeägda restaurangen Kokyo serverar mat hämtad från det japanska och kinesiska köket. Restaurangen har en egen tofutillverkning, och som följd är många av rätterna baserade kring bönosten.

Majoriteten av menyn är vegetarisk, och ungefär varannan rätt som serveras är helt vegansk. 

Kokyo har även tagit det ett steg längre och säljer frysta dumplings och tofuprodukter, som tillverkats i restaurangen.