Det är alltid en svår avvägning att veta vart hunden får och kan följa med. För den som vill spendera en heldag tillsammans med människans bästa vän har vi därför gjort en lista.

Här är fyra restauranger i Stockholm som välkomnar också fyrbenta gäster.

Pom och Flora, Odengatan 39

Pom & Flora är med i svängarna och serverar några av de absolut trendigaste rätterna. Acai bowls och matcha latte är några exempel på sådant som finns på menyn.

Hela menyn är vegetarisk, vilket kanske är till större glädje för ägaren än för hunden. Det går dock bra att sitta kvar hela dagen och verkligen njuta av frukosten.

De fyrbenta vännerna är oerhört välkomna att vara med under hela vistelsen.

Himmelska Hundar, Hedinsgatan 13

Många restauranger riktar sig till människor, och några få riktar sig till både hund och husse. Det är dock få som riktar sig direkt till hunden.

Himmelska Hundar serverar sådant som man ser på de flesta caféer. Det finns sallader och mackor, men även lasagner och grytor. Influenserna är hämtade från runtom i världen.

Unikt för just Himmelska Hundar är att de fyrbenta vännerna har en alldeles egen meny. Den som behöver det kan även lämna sin hund en kortare stund tillsammans med en hundvakt, som finns på plats.

Under Kastanjen, Kindstugatan 1

På Under Kastanjen har man café, bageri och lunchrestaurang, allt på samma ställe.

För eventuella hundar som medföljer finns det avgränsade områden specifikt för hundarna. Rummen är rymliga, för att försäkra sig om att svansen har gott om svängrum.

Några av sakerna som finns på menyn är praliner, bakverk, soppor och mackor. Allt bakas dessutom på plats, och är därför garanterat färskt.

Katarina Ölkafé, Katarina Bangata 27

Trevlig personal och nya bekantskaper kännetecknar Katarina Ölkafé i centrala Stockholm. Som det går att höra på namnet är öl en av menyns paradvagnar.

Den som gärna vill äta något till blir bjuden på svenska och amerikanska smårätter, som tillfredsställer de flesta.

Gladast av alla blir nog hunden – fyrbenta besökare blir nämligen bjudna på en ölkorv när de kommer.