Välkommen

På tredje våningen i gamla Jarlateatern, i foajén som tidigare ledde ut teaterbesökarna till balkongen ovanför parkett, bjuder vi in till ett uttryck i Skandinavisk terroir med japansk teknik & estetik i en harmonisk helhet.

Genom att etablera ett nära samarbeta med ambitiösa producenter som delar vår respekt och omsorg för växterna, djuren och naturen gestaltar vi en levande och organiskt gastronomi i ständig utveckling.

Vi ser framemot att välkomna er till Esperanto!

Sayan Isaksson
Restaurateur

Maria-Magdalena Johansson

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Menu
Välkommen

Handdykt pilgrimsmussla med majrova och kallrökt dashi

Ogräs från växthuset med reducerad bläckfisk

”Ramen” Hotpot

Jordärtskocka och shiitakesvamp

Lammbräss i bittra blad

Havskräfta i gröt av hirs och bovete

Glödbakad skrei och buljong på torkade fiskben

Linderödsgris ”Kushiyaki” med sockertång och syltad daikon

Stannad och torkad mjölk med rabarber och ängssyra

Karamelliserad och frusen potatis

·

10 rätter – 1,850 sek

Utvalda drycker – 1,200 sek

Alkoholfria drycker – 650 sek

Coravintillägg – dagspris

Ogräs från växthuset med reducerad bläckfisk

Jordärtskocka och shiitakesvamp

Lammbräss i bittra blad

Glödbakad skrei och buljong på torkade fiskben

Linderödsgris ”Kushiyaki” med sockertång och syltad daikon

Karamelliserad och frusen potatis

·

6 rätter – 1,400 sek

Utvalda drycker – 950 sek

Alkoholfria drycker – 300 sek

Coravintillägg – dagspris

Säsong no 24

Den här våren strävar vi mot ett organiskt uttryck med en gastronomi som skall tilltala och utmana alla sinnen. Därför är det av allra största vikt för oss att etablera ett nära samarbete med ambitiösa producenter som lever och arbetar med omsorg och respekt för växter, djuren och naturen.

Varmt välkomna till Esperanto våren 2017!

Dryck
Menu

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss om eventuella matallergier. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag 9.00 – 16.30

Tisdag – Lördag 9.00 – 17.30

Kontakt

08-696 23 23

esperanto@esperantogroup.se

@esperantorestaurant

 

Sayan Isaksson Diversion
BokningCatering
Sayan Isaksson Diversion

Önskar du beställa catering eller har du frågor kring menyförslag?

Kontakta oss gärna via mail.

catering@esperantogroup.se

 

 

På cateringen har vi som ambition att skräddarsy menyn tillsammans med våra gäster. Menyerna baseras på de gastronomiska idéerna från våra restauranger Esperanto, Shibumi och Råkultur.

Här kommer vi inom kort presentera några menyförslag

Catering från Esperanto Group

Vår ambition är att i hemmet såväl som hos företag återskapa den omsorg och känsla för hantverket som genomsyrar våra olika restauranger inom Esperantogruppen.

Tillsammans med Er utformar vi en meny baserad på de gastronomiska idéer som vi representerar i restauranggruppen.

Vi kan erbjuda allt från en totalupplevelse från välrennomerade Restaurang Esperanto till den lite ”stökiga känslan” av en samtida Japansk Izsakaya så som vi tolkat det i Restaurang Shibumi.

Både åren 2015 & 2016 hade vi äran att komponera Nobelmenyn i Stockholms Stadshus. Vi hade valt Elegans, Hållbarhet och Integration som referenspunkter. Båda menyerna blev mycket uppskattad. Vi är stolta över att kunna erbjuda 2016 års Nobelmeny som ytterligare ett alternativ till våra cateringerbjudanden.