Välkommen

Vår ambition är att Esperanto ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Det gastronomiska språk vi talar är universellt, och våra råvaror är noggrant utvalda med omsorg om, och respekt för, såväl djur som natur.

Esperanto ligger i gamla Jarlateatern. Inredningen i matsalen är till stor del densamma som när här spelades teater. Vi tycker om det tidlösa och vi älskar den romantiska air som vilar kvar här. Mycket av det förflutna går för övrigt igen i det hantverk och de detaljer och rörelser som präglar Esperanto. Något vi iscensätter med hjälp av former och smaker, känsla och precision.

Välkommen till Esperanto.

Sayan Isaksson
Restaurateur

Sara Kalin

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Menu
Välkommen

Glödbakade ostron och en studie i sojamjölk

Pressad oxmärg, potatisvatten och kaviar

Skördefestival från Böle

Utdrag ur svampskogen

Lätt pocherad Linderödsgris och blåmussla

Havskräfta, gröt av hirs, bovete och kålrabbi

Gös ”Ikejime” från grillen och buljong på torkade fiskben

Vaktel från Norrby Säteri,  svartrot och fermenterade plommon

Blåbär, mjölk och pepparrot

Frusen jordärtsskocka, vinbärsblad och lönn

·

10 rätter – 1,850 sek

Utvalda drycker – 1,200 sek

Alkoholfria drycker – 650 sek

Coravintillägg – dagspris

Skördefestival från Böle

Utdrag ur svampskogen

Lätt pocherad Linderödsgris och blåmussla

Gös ”Ikejime” från grillen och buljong på torkade fiskben

Vaktel från Norrby Säteri,  svartrot och fermenterade plommon

Frusen jordärtsskocka, vinbärsblad och lönn

·

6 rätter – 1,400 sek

Utvalda drycker – 950 sek

Alkoholfria drycker – 300 sek

Coravintillägg – dagspris

Säsong no 23

Vi inleder höstsäsongen med en meny som fokuserar på svenska råvaror där vi har valt att jobba med producenter som vi tycker har en stil som passar vår gastronomi, det vill säga råvaror framtagna ur ett väldigt högt kvalitetsperspektiv med respekt för djur och natur.

Vi har genom åren utvecklat ett kärleksförhållande till den japanska matkulturen. Menyn genomsyras därför av ett lätt anslag ifrån landet i öst där smaker, tekniker, porslin och estetik blandar sig väl med vår skandinaviska terroir.

Varmt välkomna till Esperanto hösten 2016!

Dryck
Menu

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss om eventuella matallergier. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag 9.00 – 16.30

Tisdag – Lördag 9.00 – 17.30

08-696 23 23

E-post

esperanto@esperantogroup.se

Sayan Isaksson Diversion
Bokning