Välkommen

På tredje våningen i gamla Jarlateatern, i foajén som tidigare ledde ut teaterbesökarna till balkongen ovanför parkett, bjuder vi in till ett uttryck i Skandinavisk terroir med japansk teknik & estetik i en harmonisk helhet.

Genom att etablera ett nära samarbeta med ambitiösa producenter som delar vår respekt och omsorg för växterna, djuren och naturen gestaltar vi en levande och organiskt gastronomi i ständig utveckling.

Vi ser framemot att välkomna er till Esperanto!

Sayan Isaksson
Restaurateur

Maria-Magdalena Johansson

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Meny
Välkommen

Esperanto ‘selektion’ 6-rätter*

Pommes de terre

Primöräggula bakad i härsket smör tillsammans med grönkål & pumpa

Mjölkko svept i havsväxter med grillad ung purjolök

Marulk ”Kushiyaki”, gammal vitlök & höstmajs

Björkeldad vildand med pressad oxmärg samt frön, gryn & bär

Pannkaka på jordärtsskocka med lönnsmör & citronverbena

•  •  •

  Meny 1.450 SEK

Utvalda drycker 1.000 SEK

Alkoholfria drycker 450 SEK

*Denna meny med utvalda serveringar ur Esperanto ‘upplevelsen’ erbjuder vi onsdagar och torsdagar som ett något snabbare vardagsalternativ. Helgdagarna serveras exklusivt hela Esperanto ‘upplevelsen’ på 10-rätter.

              Esperanto ‘upplevelsen’ 10-rätter

Handdykt vildostron, försiktigt sjudet med fläder & bondbönor

Lätt gravad pilgrimsmussla med brynt & syrad daikon, kallrökt dashi & wasabi på riktigt

Pommes de terre

Primöräggula bakad i härsket smör tillsammans med grönkål & pumpa

Rotselleri, syrad & karamelliserad grädde, Karelsk kaviar

Mjölkko svept i havsväxter med grillad ung purjolök

Marulk ”Kushiyaki”, gammal vitlök & höstmajs

Björkeldad vildand med pressad oxmärg samt frön, gryn & bär

Frusen plommonkärnsmjölk med ängssyra & kamomill

Pannkaka på jordärtsskocka med lönnsmör & citronverbena

•  •  •

  Meny 1.900 SEK

Utvalda drycker 1.300 SEK

Alkoholfria drycker 700 SEK

Säsong nr 25

•  •  

Här & Nu

”Hösten är en underbar tid att skapa!

Kring alla fantastiska Svenska primörer som skördas just nu har vi möjligheten att bygga en meny med ett organiskt uttryck i ständig utveckling. Vi vill ta chansen att lyfta fram våra bönder  & uppfödare som utför ett beundransvärt arbete i symbios med den Svenska säsongens nycker.

Nu får vi äntligen vara med att skörda vad de har sått”

•  •  

Vi ser väldigt mycket fram emot en ny spännande säsong på Esperanto och hoppas på att få hälsa Er varmt välkomna hos oss under hösten 2017!

Dryck
Meny

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

För att kunna erbjuda er bästa service och en väl genomtänkt upplevelse vill vi påtala att det är viktigt att ni meddelar oss innan ert besök om eventuella allergier eller om ni önskar en vegetarisk-  alternativt vegananpassad meny.                                                                                                  

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag 10.00 – 16.30

Tisdag – Lördag 10.00 – 17.30

Kontakt

08-696 23 23

esperanto@esperantogroup.se

@esperantorestaurant

 

Sayan Isaksson Diversion
BokningCatering
Sayan Isaksson Diversion

Önskar du beställa catering eller har du frågor kring menyförslag?

Kontakta oss gärna via mail.

catering@esperantogroup.se

 

 

På cateringen har vi som ambition att skräddarsy menyn tillsammans med våra gäster. Menyerna baseras på de gastronomiska idéerna från våra restauranger Esperanto, Shibumi och Råkultur.

För menyförslag vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se

 

 

 

 

Catering från Esperanto Group

Vår ambition är att i hemmet såväl som hos företag återskapa den omsorg och känsla för hantverket som genomsyrar våra olika restauranger inom Esperantogruppen.

Tillsammans med Er utformar vi en meny baserad på de gastronomiska idéer som vi representerar i restauranggruppen.

Vi kan erbjuda allt från en totalupplevelse från välrennomerade Restaurang Esperanto till den lite ”stökiga känslan” av en samtida Japansk Izsakaya så som vi tolkat det i Restaurang Shibumi.

Både åren 2015 & 2016 hade vi äran att komponera Nobelmenyn i Stockholms Stadshus. Vi hade valt Elegans, Hållbarhet och Integration som referenspunkter. Båda menyerna blev mycket uppskattad. Vi är stolta över att kunna erbjuda 2016 års Nobelmeny som ytterligare ett alternativ till våra cateringerbjudanden.