Välkommen

Vår ambition är att Esperanto ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Det gastronomiska språk vi talar är universellt, och våra råvaror är noggrant utvalda med omsorg om, och respekt för, såväl djur som natur.

Esperanto ligger i gamla Jarlateatern. Inredningen i matsalen är till stor del densamma som när här spelades teater. Vi tycker om det tidlösa och vi älskar den romantiska air som vilar kvar här. Mycket av det förflutna går för övrigt igen i det hantverk och de detaljer och rörelser som präglar Esperanto. Något vi iscensätter med hjälp av former och smaker, känsla och precision.

Välkommen till Esperanto.

Sayan Isaksson
Restaurateur

Maria-Magdalena Johansson

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Menu
Välkommen

Glödbakade ostron och växtlighet från havet

Oxmärg, rostat blomkål och kaviar

Utdrag ur den bevarade svampskogen

Sen skördad färskpotatis från Böle, tryffel och kärnmjölk

Lätt pocherad Linderödsgris och blåmussla

Havskräfta med gröt av hirs och bovete

Gös från grillen och buljong på torkade fiskben

Vaktel från Norrby Säteri,  rotselleri och fermenterade plommon

Lätt jästa hjortron, mjölk och pepparrot

Frusen jordärtsskocka, vinbärsblad och lönn

·

10 rätter – 1,850 sek

Utvalda drycker – 1,200 sek

Alkoholfria drycker – 650 sek

Coravintillägg – dagspris

Utdrag ur den bevarade svampskogen

Sen skördad färskpotatis från Böle, tryffel och kärnmjölk

Lätt pocherad Linderödsgris och blåmussla

Gös från grillen och buljong på torkade fiskben

Vaktel från Norrby Säteri,  rotselleri och fermenterade plommon

Frusen jordärtsskocka, vinbärsblad och lönn

·

6 rätter – 1,400 sek

Utvalda drycker – 950 sek

Alkoholfria drycker – 300 sek

Coravintillägg – dagspris

Säsong no 23

Vi inleder höstsäsongen med en meny som fokuserar på svenska råvaror där vi har valt att jobba med producenter som vi tycker har en stil som passar vår gastronomi, det vill säga råvaror framtagna ur ett väldigt högt kvalitetsperspektiv med respekt för djur och natur.

Vi har genom åren utvecklat ett kärleksförhållande till den japanska matkulturen. Menyn genomsyras därför av ett lätt anslag ifrån landet i öst där smaker, tekniker, porslin och estetik blandar sig väl med vår skandinaviska terroir.

Varmt välkomna till Esperanto hösten 2016!

Dryck
Menu

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss om eventuella matallergier. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag 9.00 – 16.30

Tisdag – Lördag 9.00 – 17.30

Kontakt

08-696 23 23

esperanto@esperantogroup.se

@esperantorestaurant

 

Sayan Isaksson Diversion
BokningCatering
Sayan Isaksson Diversion

Önskar du beställa catering eller har du frågor kring menyförslag?
Vänligen kontakta vår eventkoordinator Johanna Platzek

Mail

johanna.platzek@esperantogroup.se

Telefon

Måndag – Fredag kl. 09-17

+46702298551

 

På cateringen har vi som ambition att skräddarsy menyn tillsammans med våra gäster. Menyerna baseras på de gastronomiska idéerna från våra restauranger Esperanto, Shibumi och Råkultur.

Här kommer vi inom kort presentera några menyförslag

Catering från Esperanto Group

Vår ambition är att i hemmet såväl som hos företag återskapa den omsorg och känsla för hantverket som genomsyrar våra olika restauranger inom Esperantogruppen.

Tillsammans med Er utformar vi en meny baserad på de gastronomiska idéer som vi representerar i restauranggruppen.

Vi kan erbjuda allt från en totalupplevelse från välrennomerade Restaurang Esperanto till den lite ”stökiga känslan” av en samtida Japansk Izsakaya så som vi tolkat det i Restaurang Shibumi.

År 2015 hade vi äran att komponera Nobelmenyn i Stockholms Stadshus. Där hade vi valt Elegans, Hållbarhet och Integration som referenspunkter. Menyn blev mycket uppskattad. Vi är stolta över att kunna erbjuda 2015 års Nobelmeny som ytterligare ett alternativ till våra cateringerbjudanden.