Välkommen

Vår ambition är att Esperanto ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Det gastronomiska språk vi talar är universellt, och våra råvaror är noggrant utvalda med omsorg om, och respekt för, såväl djur som natur.

Esperanto ligger i gamla Jarlateatern. Inredningen i matsalen är till stor del densamma som när här spelades teater. Vi tycker om det tidlösa och vi älskar den romantiska air som vilar kvar här. Mycket av det förflutna går för övrigt igen i det hantverk och de detaljer och rörelser som präglar Esperanto. Något vi iscensätter med hjälp av former och smaker, känsla och precision.

Välkommen till Esperanto.

Sayan Isaksson
Restaurateur

Sara Kalin

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Menu
Välkommen

Ny meny kommer i Augusti

27 Juni- 4 Augusti välkomnar vi er att besöka vår Franska sommar salong

 

Ny meny kommer i Augusti

27 Juni- 4 Augusti välkomnar vi er till vår Franska sommarsalong!

Säsong no 20

Vi inleder vårsäsongen med en meny som fokuserar på svenska råvaror där vi har valt att jobba med producenter som vi tycker har en stil som passar vår gastronomi, det vill säga råvaror framtagna ur ett väldigt högt kvalitetsperspektiv med respekt för djur och natur.

Vi har genom åren utvecklat ett kärleksförhållande till den japanska matkulturen. Menyn genomsyras därför av ett lätt anslag ifrån landet i öst där smaker, tekniker, porslin och estetik blandar sig väl med vår skandinaviska terroir.

Varmt välkomna till Esperanto Våren 2015

Dryck
Menu

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Franska Sommarsalongen
Dryck

Franska Sommarsalongen

Från 27 juni låter vi matsalen få vila, för att förflytta serveringen till vår lounge som vi kallar Sommarsalongen. Vårt fokus ligger som alltid på respekt och tillgång av råvaran, djur som natur, och i år serverar vi mellanrätter med fransk framtoning med ett urval av drycker från källaren. Vi tar emot 16 gäster per sittning och alla sitter samlade runt ett gemensamt bord. Esperanto öppnar igen fredag 7 augusti.

Öppettider Franska Sommarsalongen

Tisdag – Lördag 18-23

Varmt välkomna till Sommarsalongen!

Bokning
Franska Sommarsalongen

Bokning

Esperanto

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss eventuella avvikelser i kosten. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Öppettider Sommarsalongen

Tisdag – Lördag 18:00 – 23:00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag & Tisdag 09:00 – 16:30
Onsdag – Fredag 09:00 – 18:00
Lördag 14:00 – 18:00

Telefon Sommartid

Tisdag – Lördag 14:00 – 18:00

08-696 23 23

E-post

esperanto@esperantogroup.se

Sayan Isaksson Diversion
Bokning