Välkommen

Vår ambition är att Esperanto ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Det gastronomiska språk vi talar är universellt, och våra råvaror är noggrant utvalda med omsorg om, och respekt för, såväl djur som natur.

Esperanto ligger i gamla Jarlateatern. Inredningen i matsalen är till stor del densamma som när här spelades teater. Vi tycker om det tidlösa och vi älskar den romantiska air som vilar kvar här. Mycket av det förflutna går för övrigt igen i det hantverk och de detaljer och rörelser som präglar Esperanto. Något vi iscensätter med hjälp av former och smaker, känsla och precision.

Välkommen till Esperanto.

 

Eva Skärby
Maître D’


Sayan Isaksson
Restaurateur

Menu
Välkommen

Menu

Torrsaltad marulk och dess lättrökta lever med frusen dashi

Pocherat primörägg med nässlor och oxmärg

Bröd

Äppelsyrad makrill med kärnmjölk och pepparrot

Lätt fermenterad tofu med eldad shiitake och skogs thé

Pilgrimsmussla glödbakad i sockertång med
äggula lagrad i gammal soja

Svensk bläckfisk och halmad vit sparris

Spetskål och vårlamm

Kalvkind efter två dygn med gamla och nya lökar

Torkade päron med kanderad selleri

Frusen getmjölk med havtorn och hjortron

10 rätter – 1600 sek

8 Utvalda drycker – 1200 sek


 

Menu

Pocherat primörägg med nässlor och oxmärg

Bröd

Lätt fermenterad tofu med eldad shiitake och skogs thé

Pilgrimsmussla glödbakad i sockertång med äggula lagrad i gammal soja

Spetskål med vårlamm

Kalvkind efter två dygn med gamla och nya lökar

Frusen getmjölk med havtorn och hjortron

6 rätter – 1250 sek

5 Utvalda drycker – 950 sek

Säsong no 18

Vi inleder vårsäsongen med en meny som fokuserar på svenska råvaror där vi har valt att jobba med producenter som vi tycker har en stil som passar vår gastronomi, det vill säga råvaror framtagna ur ett väldigt högt kvalitetsperspektiv med respekt för djur och natur.

Vi har genom åren utvecklat ett kärleksförhållande till den japanska matkulturen. Menyn genomsyras därför av ett lätt anslag ifrån landet i öst där smaker, tekniker, porslin och estetik blandar sig väl med vår skandinaviska terroir.

Varmt välkomna till Esperanto våren 2014

Dryck
Menu

Dryck

Det är sant att maten på Esperanto är både tidlös, lekfull och innovativ. Men den vilar likafullt på klassisk grund. Det vill vi gärna att våra viner speglar, och därför har vi skapat en dynamisk och varierande vinlista. Vi ser inga geografiska begräsningar; vi väljer de viner som harmonierar med den mat vi serverar. Våra tre ledord för vin är att det ska vara välgjort, personligt och gott.

Vin är naturligtvis inte det enda som förekommer i glasen på Esperanto. Men ledstjärnan är densamma oavsett dryck: vi samarbetar med de producenter och leverantörer som söker högsta kvalitet. Det gäller även öl, det gäller sprit, det gäller kaffe – och inte minst te. Denna mångsidiga dryck, som både kan balansera en maträtt eller stå för sig själv, har en stark ställning på Esperanto.

Vi erbjuder årgångsteer, men även te som färskvara. Vi lyssnar till säsong och tillgänglighet, och varierar oss gärna genom att köpa små mängder och byta ofta. Bra te kräver en bra råvara, men även bra utrustning och kunskap.

Bokning
Dryck

Bokning

Esperanto

Välkommen att boka bord hos oss tisdag 14:00-17:00 eller onsdag-lördag 14:00-19:00 på 08-696 23 23, eller direkt online genom att fylla i formuläret nedan.  Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss eventuella avvikelser i kosten.

Öppettider Esperanto

I sommar kommer Esperanto hålla stängt under veckorna 27-31.
Vi öppnar åter efter sommaren den 8/8.

Då Shibumi, en ny restaurang i Sayan Isakssons regi, nyligen öppnat kommer det i år heller inte finnas någon sommarsalong på Esperanto.
Vi rekommenderar istället våra gäster att prova någon av våra sommaröppna restauranger

Shibumi: 08 – 696 23 10
Råkultur: 08 – 696 23 25

och önskar er välkomna till oss igen i augusti!

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Tisdag 14:00-17:00

Onsdag – Lördag 14:00 – 19:00

08-696 23 23

E-post

esperanto@esperantogroup.se

Sayan Isaksson Diversion
Bokning