Välkommen

Vår ambition är att Esperanto ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar vi från hela världen. Det gastronomiska språk vi talar är universellt, och våra råvaror är noggrant utvalda med omsorg om, och respekt för, såväl djur som natur.

Esperanto ligger i gamla Jarlateatern. Inredningen i matsalen är till stor del densamma som när här spelades teater. Vi tycker om det tidlösa och vi älskar den romantiska air som vilar kvar här. Mycket av det förflutna går för övrigt igen i det hantverk och de detaljer och rörelser som präglar Esperanto. Något vi iscensätter med hjälp av former och smaker, känsla och precision.

Välkommen till Esperanto.

Sayan Isaksson
Restaurateur

Sara Kalin

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Menu
Välkommen

Menu – 10

Halmat Belon ostron med grillad äppeljuice och kaviar

Skandinavisk bläckfisk ”shabu-shabu”, libbsticka och brända vitlöksrötter

Nyligen pressad tofu, yuba och tryffel

Väldigt lätt grillad norrländsk mjölkko med havsväxter och crème fraiche

Havskräfta med primöräggula, purjolök och sötad kål

Rökig shiitake, svartrot och syrad grädde

Skrei i konbu med dess lever vispad i gammal soja

Renkalv med fermenterade lingon

Verbenathé, pumpa och yoghurt

Frusna äpplen och potatis i mjölkskinn

10 rätter – 1650 sek

Utvalda drycker – 1200 sek


 

Menu – 6

Nyligen pressad tofu , yuba och tryffel

Väldigt lätt grillad norrländsk mjölkko med havsväxter och crème fraiche

Rökig shiitake, svartrot och syrad grädde

Skrei i konbu med dess lever vispad i gammal soja

Renkalv med fermenterade lingon

Frusna äpplen och potatis i mjölkskinn

6 rätter – 1250 sek

Utvalda drycker – 950 sek

Säsong no 20

Vi inleder vårsäsongen med en meny som fokuserar på svenska råvaror där vi har valt att jobba med producenter som vi tycker har en stil som passar vår gastronomi, det vill säga råvaror framtagna ur ett väldigt högt kvalitetsperspektiv med respekt för djur och natur.

Vi har genom åren utvecklat ett kärleksförhållande till den japanska matkulturen. Menyn genomsyras därför av ett lätt anslag ifrån landet i öst där smaker, tekniker, porslin och estetik blandar sig väl med vår skandinaviska terroir.

Varmt välkomna till Esperanto Våren 2015

Dryck
Menu

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Esperanto

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vid bokning online är det viktigt att ni meddelar oss eventuella avvikelser i kosten.

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag & Tisdag 09:00 – 16:30
Onsdag – Fredag 09:00 – 18:00
Lördag 14:00 – 18:00

08-696 23 23

E-post

esperanto@esperantogroup.se

Sayan Isaksson Diversion
Bokning