Välkommen

På tredje våningen i gamla Jarlateatern bjuder vi in till ett uttryck i Skandinavisk terroir på ett universellt språk i en gränslös harmonisk helhet.

Genom att etablera ett nära samarbete med ambitiösa producenter som delar vår respekt och omsorg för växter och djur gestaltar vi en levande och organiskt gastronomi i ständig utveckling.

Vi ser framemot att välkomna er till Esperanto!

Sayan Isaksson
Restaurateur

Maria-Magdalena Johansson

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Meny
Välkommen

Esperanto Onsdagen 14/2

Alla hjärtans dag

Denna speciella kväll finns möjligheten att boka två olika upplevelser på Esperanto.

I vår ordinarie matsal dukar vi upp enskilda bord som bokas separat för både större och mindre sällskap, här kommer ni att bli serverad hela Esperanto ‘Upplevelsen’ på 10-rätter i sann Esperanto anda.

Exklusivt för denna kväll är att vi öppnar upp upp vår fantastiska lounge för Esperanto menyn. I loungen finner ni Det gemensamma bordet. Här har vi 16 platser vid ett långbord där man kan avnjuta vår selekterade meny på 6-rätter i en avslappnad och romantisk miljö.

Din bokning kan göras här

•  •  •

Matsalen

Meny ‘Upplevelsen’ 1.975 SEK

Utvalda drycker 1.300 SEK*

Alkoholfria drycker 700 SEK

•  •  

Det gemensamma bordet

Meny ‘Selektion’ 1.550 SEK

Utvalda drycker 1.000 SEK

Alkoholfria drycker 450 SEK

*Självklart finns vår källarlista tillgänglig för samtliga upplevelser

Säsong nr 26

”Vi vänder oss mot havet”

•  •  

Vinterns tema är till stor del maritimt. Tillsammans med sensommarens och höstens preserverade skörd skapar vi en gastronomi som är här och nu med förnimmelser av fjolåret.

•  •  

Meny ‘Upplevelsen’ 1.975 SEK

Utvalda drycker 1.300 SEK

Alkoholfria drycker 700 SEK

•  •  

Meny ‘Selektion’ 1.550 SEK*

Utvalda drycker 1.000 SEK*

Alkoholfria drycker 450 SEK*

*Den Selekterade menyn med utvalda serveringar ur Esperanto ‘Upplevelsen’ erbjuder vi onsdagar och torsdagar som ett något snabbare vardagsalternativ. Menyn består av 6 av oss utvalda serveringar ur den fulla Upplevelsen.

 Helgdagarna serveras exklusivt hela Esperanto ‘Upplevelsen’ på 10-rätter.

•  •  

Vi ser väldigt mycket fram emot en ny spännande säsong på Esperanto och hoppas på att få hälsa Er varmt välkomna hos oss under vintern 2018!

Dryck
Meny

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

För att kunna erbjuda er bästa service och en väl genomtänkt upplevelse vill vi påtala att det är viktigt att ni meddelar oss innan ert besök om eventuella allergier eller om ni önskar en vegetarisk-  alternativt vegananpassad meny.                                                                                                  

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Måndag 10.00 – 16.30

Tisdag – Lördag 10.00 – 17.30

Kontakt

08-696 23 23

esperanto@esperantogroup.se

@esperantorestaurant

 

Sayan Isaksson Diversion
BokningCatering
Sayan Isaksson Diversion

Önskar du beställa catering eller har du frågor kring menyförslag?

Kontakta oss gärna via mail.

catering@esperantogroup.se

 

 

På cateringen har vi som ambition att skräddarsy menyn tillsammans med våra gäster. Menyerna baseras på de gastronomiska idéerna från våra restauranger Esperanto, Shibumi och Råkultur.

För menyförslag vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se

 

 

 

 

Catering från Esperanto Group

Vår ambition är att i hemmet såväl som hos företag återskapa den omsorg och känsla för hantverket som genomsyrar våra olika restauranger inom Esperantogruppen.

Tillsammans med Er utformar vi en meny baserad på de gastronomiska idéer som vi representerar i restauranggruppen.

Vi kan erbjuda allt från en totalupplevelse från välrennomerade Restaurang Esperanto till den lite ”stökiga känslan” av en samtida Japansk Izsakaya så som vi tolkat det i Restaurang Shibumi.

Både åren 2015 & 2016 hade vi äran att komponera Nobelmenyn i Stockholms Stadshus. Vi hade valt Elegans, Hållbarhet och Integration som referenspunkter. Båda menyerna blev mycket uppskattad. Vi är stolta över att kunna erbjuda 2016 års Nobelmeny som ytterligare ett alternativ till våra cateringerbjudanden.