Utmärkelser

Kökschef

2002 Sayan Isaksson vinner med kocklandslaget Worldcup Luxemburg Guldmedalj

2004 Sayan Isaksson vinner med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj

2009 Sayan Isaksson deltar i tävlingen ”Seven Sushi Samurai” i London och tar silvermedalj

2014 Sayan Isaksson blir tilldelad Gastronomiska Akademiens Guldmedalj
Sayan Isaksson blir tilldelad titeln ”Kockarnas Kock”

2015 Sayan Isaksson får den stora äran att laga 2015 års Nobel-middag för 1350 gäster.

2016 Sayan Isaksson får för andra året i rad äran att laga Nobell-middagen.

 

Restaurang Esperanto

2017

Esperanto utses till ”Årets Bästa Restaurang” i både kategorierna Restaurangkultur och Gastronomi av White Guide.

Esperanto tilldelas en stjärna i Guide Michelin för 10e året i rad.

Även Esperantos systerrestaurang Imouto tilldelas för första gången en stjärna i Guide Michelin Nordic Countries 2017.

2016

Esperanto utses till ”Årets bästa gastronomi” av White Guide med poängen 40/40 – den högsta matpoängen de någonsin delat ut. Esperanto hamnar därmed på 1a plats på den Internationella Mästarklass-listan i både White Guide Sverige och White Guide Nordic.

Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin.

2015

Esperanto hamnar på en delad andra plats brevid Fäviken Magasinet, Järpen/Åre och Geranium, Köpenhamn, i White Guide Nordic.

Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2014

”Årets Bästa Restaurang” enligt White Guide, är, för andra året i rad, Esperanto Stockholm.

”För fortsatt arbete med att fullända ett av Skandinaviens mest säregna kök och troligen den mest poetiska gastronomi man kan hitta väster om Japan, där även matsals- och dryckesarbete hela tiden vidareutvecklas mot en helhetsupplevelse som i allt präglas av en lågmäld och självklar elegans.”

Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2013

”Årets Bästa Restaurang” är enligt White Guide 2013 Esperanto, Stockholm. Esperanto vann dessutom servicepriset med motiveringarna:

”För en gastronomi, som envetet och med en intellektuell twist vidareutvecklats i sitt eget spår till en prestation i yppersta världsklass – och som nu matchas av ett vin- och matsalsarbete i högsta divisionen.
Vad gäller råvaror, tekniker och estetik har köket hittat alla de hållbara bryggorna mellan nordiskt och japanskt, i ett oslagbart artisteri som går att njuta med alla sinnen.”

”För att utifrån en traditionell grund ha skapat ett lättsamt, kunnigt, elegant och i alla avseenden smidigt matsalsarbete, där teamet gör rätt saker vid rätt tidpunkt med en mjuk, stämningshöjande attityd som gör att man känner sig både glad och omhändertagen.”

Esperanto tilldelas Gulddraken av Dagens Nyheter i kategori Fynd

Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2012  Esperanto rankad av White Guide som tredje bästa krog i landet

Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2011  Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2010  Esperanto har kvar en stjärna i Guide Michelin

2009  Esperanto öppnar Sushi restaurangen Råkultur – som tar VM-Silver i ”Seven Sushi Samurai”

Esperanto klassad som ”Guldkrog” i Sveriges bästa bord 2009-2010

Esperanto har kvar stjärnan i Guide Michelin

2008  Esperanto blir vald till ”Årets bästa Restaurang – Utifrån matupplevelsen” i White Guide  (Internationell mästarklass)

Esperanto har kvar stjärnan i Guide Michelin

Esperanto klassas som ”Guldkrog” i Sveriges bästa bord 2008-2009

Esperanto tilldelas en 72:a plats i ”The Worlds Best Restaurants” (The S.Pellegrino Worlds Best Restaurants)

Esperanto blir vald till ”Årets Teställe” av Svenska Terådet

2007  Esperanto rankad som tredje bästa krog i landet i White Guide

Esperanto klassas som ”Guldkrog” i Sveriges bästa bord 2007-2008

Esperanto tilldelas en stjärna i Guide Michelin

2006  Esperanto vald till ”Årets stjärnskott” i White Guide och rankad som tredje bästa krog i landet

Esperanto tilldelas Stockholmspriset av tidningen Nöjesguiden

Esperanto tilldelas Gulddraken av Dagens Nyheter i kategori Lyx