Torsdag 21 Juni 2018

Esperanto tar farväl

Efter totalt 13 år lägger Esperanto, tillsammans med sina systerrestauranger Imouto och Shibumi, ner sin restaurangverksamhet.

Styrelsen har torsdag 21 juni ansökt om att sätta företaget i konkurs. Det är med stor sorg vi meddelar att Esperanto, Imouto och Shibumi därför har stängt sina restauranger från och med torsdag 21 juni och tills vidare. De planerade sommarrestaurangerna “Sommarsalongen” och “Shibumi Backyard BBQ” kommer därför inte heller att hålla öppet under sommaren.

Vi vill rikta ett stort tack till alla gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger.

Ett stort tack givetvis också till alla fantastiska medarbetare som vi har haft äran och glädjen att få jobba med genom åren.

Det har varit ett äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger.

Varma hälsningar och på återseende!

Sayan Isaksson
Restaurateur

Maria-Magdalena Johansson

Restaurant Manager

Sören Polonius
Head Sommelier

Meny
Välkommen

Säsong nr 26

Efter 13 år och 26 säsonger säger Esperanto farväl.

Med hjälpa av våra fantastiska odlare, uppfödare och leverantörer har vi haft möjligheten att servera er en hedonistisk upplevelse byggd kring närhet, precision, lekfullhet och grönska.

•  •  

Farväl och på återseende!

Dryck
Meny

Dryck

Vin och gastronomi handlar mer än allt annat, om passion. Jag vill förmedla min kärlek till det som upptar den större delen av mitt liv. Vinlistorna bygger på ett dynamiskt arbete och ständig jakt på nya viner, ett modus operandi som gör att drycken och gastronomin oupphörligt snurrar i tankeverksamheten.

Jag har valt att inte begränsa mig i mitt sökande geografiskt eller stilistiskt, det enda som sätter normen är balans och kvalité. Något som ska finnas i viner, oavsett prisbild eller ursprung. Målet är att finna viner som inte bara passar vår gastronomiska filosofi och profil, utan även kan lyfta den till nya höjder.

Låt mig få visa en liten glimt av min värld och skänka er en upplevelse.

Vår vinlista är under ständig förändring och utveckling och ligger därför inte uppe på vår hemsida, men vi mailar den mer än gärna om så önskas.

Sören Polonius

Chefssommelier, Esperanto Group

Bokning
Dryck

Bokning

Välkommen att boka bord hos oss direkt online genom att fylla i formuläret nedan. Vi tar emot bokningar 60 dagar fram i tiden.

Esperantos matsal har stängt tillsvidare

För att kunna erbjuda er bästa service och en väl genomtänkt upplevelse vill vi påtala att det är viktigt att ni meddelar oss innan ert besök om eventuella allergier eller om ni önskar en vegetarisk-  alternativt vegananpassad meny.                                                                                                  

Öppettider Esperanto

Onsdag – Lördag 18.30 – 24.00

Esperantos matsal har stängt tillsvidare

Adress

Kungstensgatan 2
114 25 Stockholm

Telefon

Tisdag 10.00 – 16.30

Onsdag – Lördag 10.00 – 17.30

Kontakt

08-696 23 23

esperanto@esperantogroup.se

@esperantorestaurant

 

Teaterfoajén/Gruppbokning
Bokning

Middag i Teaterfoajén komponerad av Esperanto

I Teaterfoajén kan vi på Esperanto välkomna grupper mellan 14 – 20 personer som sitter tillsammans vid ett långbord.

Här serverar vi en särskild gruppmeny – 5 rätter ur Esperantos aktuella säsong  - 1750 SEK (inkl moms)

(menypriset inkluderar amuse bouches, en brödservering, mineralvatten, kaffe och kaffegodis)

Till menyn serverar vi er gärna utvalda drycker från 900 SEK/person.

Det finns även möjlighet att tillsammans med våra sommelierer i förväg göra ett urval från Esperantos vinkällarlista för en mer skräddarsydd upplevelse.

För frågor och gruppbokningar mejla oss gärna på teaterfoajen@esperantogroup.se

 

Sharing style för 13 – 40 personer

Vi på Shibumi kan i Teaterfoajén välkomna grupper från 13 –  40 personer för avskilda middagar.

Här serverar vi en meny bestående av flertalet små och mellanrätter som delas mellan gästerna vid bordet.

Japanese Comfort Food på svenska – 700 SEK/person (menypriset inkluderar även mineralvatten  och kaffe)

Till menyn kan vi servera ett urval av drycker från 350 SEK/Person.

Det finns även möjlighet att tillsammans med våra sommelierer göra ett personligt urval av drycker från Shibumis eller Esperantos vinkällarlista.

För frågor och bokningar mejla oss gärna på teaterfoajen@esperantogroup.se.

(ovan priser är angivna inklusive moms)

 Teaterfoajén  - Esperanto Group

I den matsal vi kallar för Teaterfoajén (Jarlateaterns gamla foajé tillika Råkulturs f.d. matsal) kan vi välkomna grupper om 13 – 40 personer för privata middagar komponerade både av Esperanto eller Shibumi.

För bokningsförfrågningar kontakta oss gärna via mejl teaterfoajen@esperantogroup.se

Sayan Isaksson Diversion
Teaterfoajén/GruppbokningCatering
Sayan Isaksson Diversion

SHIBUMI CLASSIC

Små- och mellanrätter från vår Izakaya Shibumi dukas upp som buffé eller serveras sharing-style att delas mellan gästerna vid bordet.

***

Tartar på lax, krispigt rispapper

Tartar på Svensk hängmörad biff

Äggplanta i dashi, svart sesam

Tsukemono moriawase

Beef slider, 48h short ribs, kimchi,

Helgrillad dorade

Vaktel (grillad medium), house tare, grillad sallad

Gomasallad, krispig kimchi

Ångat ris

***

495 sek / person

För 20 personer eller fler.

 

Utöver menypris tillkommer personalkostnad på plats, kostnad för transport, samt om så önskas hyrgods. Priser ovan är angivna inklusive moms.

 

För frågor och beställningar vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se

SHIBUMI GREEN

- en helvegetarisk meny - 

***

Tartar på saltbakad rödbeta, krispigt rispapper

Äggplanta i kombu-dashi, svart sesam

Flower sprouts, ponzu, bonito

Japansk taco, grillad svamp, kål

Tsukemono moriawase

Tempura efter säsong

Tryffelris/Furikake med krämbakat ägg

Gomasallad, krispig kimchi

***

465 sek / person

För 20 personer eller fler.

 

Utöver menypris tillkommer personalkostnad på plats, kostnad för transport, samt om så önskas hyrgods. Priser ovan är angivna inklusive moms.

 

För frågor och beställningar vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se

URVAL AV RÅKULTUR SUSHI

- ett urval av Råkulturs sushi läggs upp på bufféfat för avhämtning eller dukas upp som buffé av kock på plats.

***

Menypris mingel från 100 sek (min. 40 personer)

Menypris middag från 330 sek (min. 10 personer)

*** 

Utöver menypris tillkommer personalkostnad på plats, kostnad för transport, samt om så önskas hyrgods. Priser ovan är angivna inklusive moms.

 

För frågor och beställningar vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se

Catering från Esperanto Group

Vår ambition är att i hemmet såväl som hos företag återskapa den omsorg och känsla för hantverket som genomsyrar våra olika restauranger inom Esperantogruppen.

Vi kan erbjuda allt från en totalupplevelse från välrennomerade Restaurang Esperanto till den lite ”stökiga känslan” av en samtida Japansk Izsakaya så som vi tolkat det i Restaurang Shibumi.

Både åren 2015 & 2016 hade vi äran att komponera Nobelmenyn i Stockholms Stadshus. Vi hade valt Elegans, Hållbarhet och Integration som referenspunkter. Båda menyerna blev mycket uppskattad. Vi är stolta över att kunna erbjuda 2016 års Nobelmeny som ytterligare ett alternativ till våra cateringerbjudanden.

För frågor och beställningar vänligen kontakta oss på catering@esperantogroup.se