Karriär

Vi är ständigt intresserade av ambitiös personal. Skicka gärna ett e-mail med ditt CV och personlig information till esperanto@esperantogroup.se

Historia

Idén till Esperanto föddes på en djuphavsfiskebåt någonstans utanför den kubanska kusten. Vi hade, som tack för OS- guldet med svenska kocklandslaget, belönats med en resa till Kuba och väl där slog det oss att vi skulle öppna krog tillsammans. Tanken var att skapa en kompromisslös restaurang med gastronomi, service och miljö som byggstenar.

Namnet Esperanto fångade vi upp från boken ”The Alchemist” av Paulo Coelho. I boken beskriver författaren språket Esperanto som universums språk, precis som vi vill att vår gastronomi skall vara – internationell, gränslös och livfull, med ett precist utförande. Vi fick kontakt med professor Alf Sollevi, entreprenören som omvandlade ”gamla Jarlateatern” till ett vackert hus för hälsa och välbefinnande mitt i storstaden. Där erbjöds vi möjligheten att iscensätta Esperanto!

Restauranglokalen, som tidigare var teaterns balkongfoajé, andas både gammalt och modernt. Just känslan av tidlöshet passar vår matlagning, och den kan som bäst beskrivas som romantisk, surrealistisk med inslag av naturens element. Vi lägger största omsorg vid valet av råvaror och drycker och vi älskar att överraska våra gäster med oväntade och subtilt avvägda smaker och presentationer.

Esperanto är i ständig utveckling utan att för den skull springa för fort. För oss handlar allting om att förfina, förfina, förfina. Vi skulle vilja passa på att tacka våra kära gäster och våra fantastiska medarbetare för att ni hjälper oss att förverkliga vår vision.

 

Sayan Isaksson
Restaurateur Esperanto